INSPIRATION

Hjemmedyrkede tomater er den bedste ingrediens til sommerens retter

Gaspacho, en kold Spansk inspireret tomatsuppe


Ingredienser:
1 l. bouillon
100 g. løg
1 salatagurk
3 stk. røde pebre
700 g. tomater
3 fed hvidløg
10 g. paprika
1 dl. mayonnaise
1 dl. creme fraiche
1 1/2 dl. yoghurt naturel
1/2 dl. eddike
30 g. rasp
3-4 dl. olivenolie
 

Opskrift:
Tomaterne lægges i spilkogende vand et øjeblik og flåes.
Agurken skrælles og kernerne fjernes, og blendes sammen med løg, peber, tomat, hvidløg, og paprika i bouillonen. Derefter røres de 3 surmælks produkter i. Det tilsmages med eddike, og rasp samt olien røres i.
 

Tips:
Staves korrekt Gazpacho, og laves i Spanien aldrig på bouillon, men laves fra bunden af friske grøntsager.

 

 

Kilde: dk-kogebogen

NYHEDER

Chilli fra egen avl er fantastisk friske og kan tørres og bruges hele vinteren

Chilisauce – den nemme
 

Ingredienser:
6 friske tomater
2 mellemstore løg
4 chili (evt jalapeño)
3/4 dl. eddike
1/3 dl. sukker / rørsukker
½ tsk salt
½ tsk chiliflager
 

Fremgangsmåde:
Du skal blot hakke det hele op fint og hælde i en gryde og koge det op under medium varme. Lad det hele koge godt i ca. 20 minutter.

Lad blandingen køle ned stille og roligt og blend derefter enten i en blender eller stavblender, indtil det får en fin konsistens (eller til den får den konsistens du ønsker).

Varm igen saucen stille og roligt og lad den simre en 30 minutters tid – bliver saucen for tyk, kan du hælde en smule vand i. Efter de 30 minutter kan du vælge at konserverer – følg da anvisningen på din Atamon eller andet produkt du vælger.
 

Tips:
Når jeg benytter tomater i mine saucer, plejer jeg at flå dem først for at undgå tomatskind i min sauce. Dette kan du rigtig nemt gøre ved at putte dine friske tomater ned i kogende vand i op til 1 minut. Derefter kan de tages op og skindet kan nemt flåes af.
 

 

Kilde: Chilisauce.dk

NYHEDER

Fra gammeldags agurkesalat til græsk Tzatzki... Gourmet Garden agurker kan bruges til det hele

Agurk og Jordbær salat
 

Ingredienser:
2.5 dl. Fromage frais 0.3
1 fed hvidløg
2 spsk. Mynte, frisk
1 spsk. Persille, frisk
1 agurk
350 gram Jordbær, friske
 

Opskrift:
Bland fromage frais, knust hvidløg og finthakkede krydderurter.

Arranger agurk i skiver eller tern og groft skivede jordbær i en skål og bland forsigtigt med dressing.

Afkøles 1 time før servering.
 

Tips:
Er god til krydret grillkød. 

 

 

Kilde: dk-kogebogen

NYHEDER